O nama

Ikebana

 DOJO HARUKAZE Đure Daničića 11,   Beograd 11 000,  Srbija

t 061 33 00 143

 

Kulturno-rekreativni centar – Dojo “Harukaze” je nastao prvenstveno da bi u odgovarajućem ambijentu bez vremenskog ograničenja koje postoji u prostorima koji se iznajmljuju na sat, mogli da se bavimo svim aspektima aikidoa. Iako je u našoj zemlji aikido poznat samo kao borilačka veština i stoga posmatran isključivo kao fizička aktivnost, a još češće kao način samoodbrane, oni koji se ozbiljno bave njim apsolutno su nezadovoljni tom definicijom. Kako se budemo razvijali verujemo da će ideje za uključivanje drugih aktivnosti u skladu sa osnovnim principima harmonije (aiki) dolaziti spontano.

Aiki ima široko značenje ostvarivanja harmonije u svim domenima i na svim relacijama. Osim perfekcije uklapanja u fizički pokret partnera, što je od suštinskog značaja za jednu borilačku veštinu, koliko i za bilo koju vrstu plesa ili sporta, harmonija koju izučavamo kroz aikido podrazumeva upoznavanje, korišćenje i proširivanje sopstvenih fizičkih i duhovnih kapaciteta samostalnim vežbanjem u kome najveći značaj ima kinorenma, koja je po svom karakteru najsličnija jogi.

Naša misija je pružanje kvalitetnih obrazovno i kulturno-rekreativnih programa  koja podstiču razvoj i negovanje veština radi ličnog i profesionalnog usavršavanja (doživotno učenje) za sve uzraste.

* * *        * * *        * * *

MORE INFO ABOUT  JELENA VRZIĆ 6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

link1  https://jlpertz.home.xs4all.nl/Jelena-Aikido/Aikido-Jelena.htm

THE PRINCIPLES OF AIKIDO written by Jelena Vrzić

link2  http://jlpertz.home.xs4all.nl/Jelena-Aikido/Basic_Principles_Aikido_Jelena.pdf

 * * *        * * *        * * *

Share this article