AIKIDO – SPOJ FIZIČKOG INTELEKTUALNOG I INTUITIVNOG

AIKIDO  – SPOJ FIZIČKOG INTELEKTUALNOG I INTUITIVNOG

„  Kao i svako učenje, aikido se zasniva na odredjenim princpima  koji  proističu iz filozofskog pristupa čija je  je osnova ostvarivanje kontrole kroz harmoniju i nenasilje, čime zapravo pobedjujemo sopstvenu agresivnost i slabost.

Fizičkim vežbanjem koje ravnomerno angažuje celo telo, izgradjujući ga i oplemenjujući,  razvijanjem suptilne koordinacije, aikido služi i očvršćavanju volje kojom konstantno pomeramo svoje limite, izdržljivosti, pokretljivosti i brzine.

Kroz različite programe učenja tehnika, nakon odredjenog vremena, aikidoka je upoznat sa osnovnim formama, varijacijama i principima koji su deo oslikavaju vidljivi, naučeni – intelektualni deo aikidoa.

Ipak, pored svega navedenog za postizanje majstorstva kao u bilo kojoj vrsti umetnosti neophodno je razviti ono nevidljivo ( intuitivno) tj.  sposobnost da partnera pre i tokom kontakta osećamo kao deo svog bića, prepoznajući njegove namere i  kontrolišući njegovo kretanje kao deo sopstvenog tela.“ – Autor teksta: Jelena Vrzić  6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

Jelena Vrzić  6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

Jelena Vrzić 6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

Aikido Jelena Vrzić 6 th DAN Aikikai

 

AIKIDO ŠKOLA – SEMINAR – LETO 2016  

VRNJAČKA BANJA // AD “Jovica Stanojević”

PRIJAVA I REZERVACIJA
(+381) 060 66 00 143
aikijs@yahoo.com

Više informacija: WWW.AIKIDOJS.COM 

WWW.DOJOHARUKAZE.ORG
www.etnokucagocko.rs

Share this article

This entry was posted in Aikido, Radionice i seminari and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − five =